play

 

Song študentov SOŠ drevárskej     

 

 

 

 

 

Články

TISkári dokážu všetko - stretávka po rokoch

Po šiestich rokoch od skončenia štúdia sa stretla ešte stále vynikajúca partia vynikajúcich chalanov v príjemnej kaviarni M café jedného z nich. Každý z nich si už  zažil svoje a mnoho vecí na nich ešte na nich v živote čaká. Základ do života dostali z rodín, na ktoré sú hrdí a tak trochu aj zo štúdia na našej škole. Skončili odbor technické a informatické služby (TIS) a uplatnili sa v živote v rôznych profesiách.

Keby sme poskladali ich zamestnania, prišli by sme na to, že by spoločne dokázali zmanažovať život každému z nás. Tak pekne po poriadku. Najskôr treba niekde bývať, tak majú medzi sebou vyštudovaného statika, konštruktéra drevostavieb, zamestnanca stavebnej firmy, firmy na výroby škridiel, betónových poterov a iných zariadení potrebných pre bývanie. Pri dome treba peknú dlažbu, prekrytý bazén, aj to dokážu. V dome nesmie chýbať kvalitne vyrobený nábytok, správne fungujúci internet a denná tlač s odbornými ekonomickými článkami od šikovného novinára. Pri dome má stáť auto, najlepšie so súčiastkami vyrobenými v našom okrese, o čo sa postarajú ďalší dvaja TISkári. No a samozrejmosťou je platná STK, pre ktorú by ste si ale museli zájsť do Bratislavy, ak by ste  ju chceli od jedného z nich. V tejto zvláštnej dobe sa všetci cítime tak trochu ohrození a na poriadok dohliada v policajnej uniforme tiež jeden z bývalej 4.A. Pevne veríme, že najbližšiu dovolenkovú sezónu sa už budeme môcť stretnúť aj na švajčiarskych horách a budeme sa tešiť na dvojitú obsluhu našich chlapcov. Alebo strávime opäť dovolenku na Slovensku a pôjdeme vláčikom, na ktorý nás vypraví výpravca z drevárskej a pri ceste domov sa zastavíme v nejakom zábavnom podniku nášho absolventa, či na futbalovom zápase s našim Duškom.

Chalani už majú svoje rodiny, manželky, deti, zamestnania, lásky a aj starosti a pred sebou ešte veľa nesplnených snov. Tak nech sa im čoskoro naplnia a môžu začať snívať o ďalších.

Každý sme nejaký, no vy ste super, tak takí ostaňte, čerti moji.

stretavka