play

 

Song študentov SOŠ drevárskej     

 

 

 

 

 

Články

Projekt: Oživme školský rozhlas

Ak máš 18 rokov, môžeš hlasovať na stránke: https://www.gestopremesto.sk/

 

Spôsob hlasovania: 1. vybrať Topoľčany, 2. projekt: Oživme školský rozhlas....

Podporený bude len víťazný projekt v danom regióne!

 

Popis projektu:

Práca s médiami je kreatívnou činnosťou, ktorá vedie žiakov k možnosti prinášať radosť nielen sebe prostredníctvom dobre vykonanej práce, ale tiež možnosť prezentovať svoju kultúrnu tvorbu tak, aby prinášala radosť a mnohé iné emócie širšiemu okoliu. Vďaka rozvoju digitálnych technológií sa už tejto činnosti môže venovať každý človek, ktorý má na to talent a vhodne vytvorené prostredie.

Jednou z podmienok je štúdiové vybavenie, ktoré chceme našim žiakom prostredníctvom tohto projektu zabezpečiť a umožniť im a ich rovesníkom, ako aj ich mladším kamarátom vyskúšať si a zdokonaľovať prácu s médiami, ktoré umožnia prenos ich vlastnej tvorby.

V minulom školskom roku sme sa ako škola zúčastnili na súťaži o najlepšie príklady dobrej praxe výučby mediálnej výchovy na základných a stredných školách, kde sme v rámci témy Dobré médiá získali tretie miesto za niekoľko aktivít našich študentov.

Jednou z aktivít, ktorú sme do súťaže poslali bola aj nahrávka vlastnej piesne nášho žiaka, ktorá sa stala aj piesňou našej školy. Bolo nám ľúto, že sme nedokázali žiakom na tieto aktivity vytvoriť priestor a napríklad nahrávanie pesničky sa muselo udiať mimo brán našej školy, samozrejme za odplatu.

Mnohí z našich žiakov sú šikovní aj v umeleckej oblasti a je len málo možností, ako sa predstaviť so svojou tvorbou spolužiakom, pedagógom, rodičom a širšiemu okoliu. Radi by sme vytvorili pre našich študentov miesto, kde sa naučia narábať s médiami, kde získajú spôsobilosť prijímať a interpretovať mediálne obsahy a aktívne sa zúčastňovať procesu mediálnej komunikácie.
Žiaci si budú sami tvoriť školské prostredie pomocou vlastných kultúrnych mediálnych aktivít, vytvoria si priestor na sebarealizáciu, rozvoj ich citového vzťahu k veciam a hudbe, s ktorými žijú.
Chceme, aby si uvedomili význam vzťahu medzi človekom a informáciami. V suteréne školy pre nich vybudujeme školské rozhlasové štúdio, ktoré si sami dotvoria.

Po výbere potrebnej techniky prejdeme k jednotlivým aktivitám v strednej škole:
a) Vyhlásenie konkurzu na členov školského rozhlasového štúdia
b) Práca s vybranými žiakmi – aktivity
c) Študentské rozhlasové vysielanie – obsah vysielania bude tvoriť vlastná tvorba žiakov, (hudby, aktuálne školské udalosti, blahoželanie k narodeninám a meninám, rozhovory a informácie o živote v meste)
d) Nahrávanie vlastnej tvorby študentov a interpretácia v školskom rozhlase

Radi by sme umožnili žiakom, aby sa stali producentmi vlastných mediálnych obsahov, aby ich vhodnou formou interpretovali a šírili prostredníctvom rozhlasu v škole.